- לינה טרנה
נשימה להגשמה

רוצה להיות בריאה? - תלמדי לנשום! רוצה להצליח בחיים? - תלמדי לנשום!
רוצה סקס טוב? - תלמדי לנשום!
פשוט ככה?
כן פשוט, אבל לא כל כך... נשימה...
פעולה בסיסית של חיינו, המתרחשת כל רגע ורגע מהלידה ועד צאת הנשמה מגופנו.
יש אמרה הטוענת שאנחנו נושמים כמו שאנחנו חיים. יכולה בהחלט לומר מתוך ההתבוננות בקליניקה, שהאמרה עובדת אחד לאחד. אני יכולה לשמוע את הסיפור של האישה ואז כשהיא תשכב ונתחיל לנשום – אוכל לראות בדיוק היכן הסיפור הזה נמצא בגופה, היכן הוא תקוע ותוקע אותה.
כשאנחנו מתבוננים על הדרך שבה התינוקות נושמים (שזו הדרך הכי קרובה לטבע), נראה שרוב הנשימה מתרחשת באזור הבטן והיא נשימה עמוקה. בעולם המערבי רוב האנשים המבוגרים נושמים לאזור של בית החזה נשימות רדודות ושטוחות.
אז מה זה אומר בעצם?
מבחינה אבולוציונית כשהיינו עסוקים בהישרדות ומנוסה מחיות טרף וסכנות אחרות הנשימה הייתה שטוחה והתרכזה בבית החזה. זה mode שחוסך לגוף אנרגיה ומאפשר לנו בריחה והתמודדות עם סכנה. מיד אחרי שהסכנה חלפה הגוף נכנס ל- mode מנוחה ואז הנשימה חזרה להיות עמוקה ובעיקר לאזור הבטן. זו נשימה שמעניקה אספקה טובה של חמצן לכל חלקי הגוף ומרגיעה את מערכת העצבים.
אז מה זה אומר שרובנו נושמים נשימה שטוחה לבית החזה רוב הזמן?
ניתן כבר להבין בקלות רבה שאנחנו חיים בתחושה של מתח והישרדות בעולם המערבי ומקבעים אותה עם הדרך שבה אנו נושמים.
יש השערה נוספת מדוע הפסקנו לנשום לבטן בעולם המערבי:
באזור הבטן התחתונה נמצא מרכז אנרגטי (צ'אקרה) של המיניות שלנו. אזור שבמשך דורות לימדו אותנו להדחיק ולהתעלם ממנו, להתכחש לו, להתבייש בו.
יש האומרים שזה המרכז העוצמתי ביותר בגופנו. אזור שבו מתרכזת אנרגיית החיים שלנו. בניסיון (לא מודע, כמובן) להדחיק את האנרגיה שהתפרשה כמסוכנת מאוד ולא ניתנת לשליטה במשך דורות רבים, למדנו לא לנשום לשם ובדרך הזו לא "לעורר את השדים".
כמו כן, אזור הבטן הוא האזור אליו אנחנו "דוחקים" רגשות עמוקים, פחדים למיניהם – דחייה, נטישה, כעס ראשוני. אנשים שלא נותנים ביטוי לרגשות מסוימים ש"נדחקו" לבטן, מפסיקים לנשום אליה. לעתים נשים שעברו פגיעה מינית לדוגמא, מפסיקות לנשום לבטן.
ישנם גם אנשים שמתקשים לנשום לבית החזה ומרגישים לחץ גדול באזור הצלעות כשהם באים לקחת נשימה עמוקה. אלה הם רגשות כמו בדידות, אהבה נכזבת ורגשות שקשורים ב"אחרים" בחיינו שאנחנו מנסים לא להרגיש. במקרה כזה כל האזור של הלב/ ראות הופך להיות נוקשה יותר ומתקשה לנשום.
מה הדבר הראשון שאנחנו משחררות כשבא לנו להרפות ולנשום עמוק? – נכון! את החזייה. החזיות המודרניות יוצרות לחץ קבוע והפרדה באזור הסרעפת – בדיוק במקום שמחבר בין אזור הבטן לאזור הלב. לפני קצת יותר ממאה שנה נשים היו מסתובבות עם מחוכים שהיו חוסמים לחלוטין את כל הנשימה הבטנית, כך נוצרו דפוסים מיוחדים לנשים, שחלקם עברו מבלי לשים לב בחינוך ובתורשה.
אז נכון, באנו עם הרבה חסימות בנשימה שלנו, אבל החדשות הטובות הן, שנשימה היא גם הכלי הפשוט ביותר כדי לפתוח חסימות ודפוסים מקבעים בנפשנו.
ישנן המון טכניקות של נשימה – נשימה יוגית, נשימה מעגלית, נשימה טנטרית ובכל אחת כזו יש תרגילים ודרכים לשחרור ופתיחה של חסימות אנרגטיות בגוף, פחדים ודפוסים תוקעים בנפש וריפוי הגוף. את מוזמנת לבדוק לעצמך מה יכול להתאים לך כתרגול קבוע ואף ללמוד את השיטה.
כאן אני רוצה להתייחס לרמה הבסיסית ביותר של נשימה שנגישה לכל אחד מאתנו מבלי להתעמק וללמוד וזו נשימה שאני מתחילה ממנה כל תהליך טיפולי בקליניקה ואני ממליצה מאוד פשוט לאמצה לחיים.
שכבי על הגב, שימי ידיים על הבטן התחתונה. קחי נשימה עמוקה, דמייני שיש צינור המגיע הישר אל הבטן התחתונה ומנפח בתוך הבטן בלון עם אויר. קחי כמה נשימות כאלה ובשלב הבא הניחי לאוויר לעלות מהבטן התחתונה, דרך הסרעפת ועד לבית החזה ובכך לפתוח את כל החלק הקדמי של הגוף. נשמי כמה נשימות כאלה לפני שינה (ישפר מאוד את איכות השינה) ובכל זמן שאת מרגישה שאת נכנסת למתח/ לחץ והראש שלך מתחיל "לחפור".
הנשימה הזו משדרת למוח "הכל בסדר, אפשר לנוח ולשחרר לחץ"
הנשימה הזו מזרימה אנרגיית חיים לתוך האזורים המיניים-יצריים שלנו ומשפרת גם את חיי המין וגם את רמת היצירתיות בחיינו. ועל כך עוד ארחיב במאמר נפרד.
לסיכום, נשימה היא מראה לחיינו. בהתבוננות עליה נוכל לראות ולזהות היכן אנחנו מרגישים פתוחים ונינוחים והיכן פחות. היא גם הכלי שדרכו נוכל לפתוח ולשחרר דפוסים ונושאים רבים שמפריעים לנו.
נשימה נכונה ויעילה היא גם עניין של תרגול. ככל שתתרגלי לנשום נכון, כך ייטב בחייך!
אז מלאי ריאותייך והתחילי לחיות במלואו!
#נשימה #בעיותנשימה #הגשמה #הגשמהנשית #נשיות #בריאותהאישה #צמיחהאישית #אהבהעצמית